Speelbewust

Minderjarig? Dan mag je niet meespelen
Minderjarigen – onder de 18 jaar – mogen niet gokken. Dit is wettelijk bepaald. Gokbedrijven met een vergunning moeten daarom de leeftijd van spelers controleren.

 

Waarom is dit belangrijk?

De hersenen van jongeren zijn nog in ontwikkeling, waardoor ze extra vatbaar zijn voor gokverslaving.
Verslavingen die op jonge leeftijd ontstaan, zijn moeilijker te overwinnen.
Onderzoek toont aan dat hoe jonger iemand begint met gokken, hoe groter de kans is op latere problemen. Daarom hebben we strikte regels om te voorkomen dat minderjarigen deelnemen aan kansspelen.

Speel bewust

‘Speel bewust’ betekent dat je je speelgedrag onder controle hebt. Je speelt alleen met geld dat je kunt missen en vermijdt de verleiding om meer in te zetten of meer loten te kopen. Meedoen mag nooit ten koste gaan van het speelplezier.

Geef nooit meer geld uit aan een kansspel dan je je kunt veroorloven!

 

Heb je het gokken niet meer onder controle?

Dan kun je jezelf inschrijven in Cruks. Cruks – het Centraal register uitsluiting kansspelen – is een lijst met spelers die een speelpauze nemen. Een speelpauze betekent dat u direct minimaal 6 maanden niet meer kunt gokken op Nederlandse goksites en niet in Nederlandse speelhallen of casino’s.

Overige hulporganisaties bij spelverslaving:  Anonieme Gokkers Omgeving GokkersHands24x7,  Loket KansspelZorginstituut Nederland.

 

SPEEL BEWUST 24+
© Copyright 2024